Αρειος Πάγος: Παραμένουν οι ποινές σε βάρος πέντε ατόμων για οικονομική κατάχρηση στο Πάντειο

Αρειος Πάγος: Παραμένουν οι ποινές σε βάρος πέντε ατόμων για οικονομική κατάχρηση στο Πάντειο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένουν οι ποινές που είχε επιβάλει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πέντε από τους εμπλεκομένους στην οικονομική κατάχρηση του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς ο Αρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει.

Το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Εμμανουήλ Ρασιδάκη ο οποίος είχε εισηγηθεί την απόρριψη των αιτήσεων των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα οι ποινές τους να παραμείνουν όπως είχαν επιβληθεί. Στον   Άρειο Πάγο είχαν προσφύγει οι Παναγιώτης Γετίμης, Δημήτρης Κώνστας, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος,  Χαράλαμπος Μπουτσίκος και Ιωάννης Γρατσάνης. 

Υπενθυμίζεται ότι  το  2012 από το  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδικάστηκαν εννέα άτομα  για το Πάντειο και συγκεκριμένα επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης  από 10 έως 31 έτη   στους πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αναλυτικότερα, καταδικάστηκαν οι εκπρόσωποι των πρώην πρυτανικών αρχών Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 14 ετών, ενώ στον διευθυντή του λογιστηρίου του Παντείου  Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, επιβλήθηκε  η ποινή της κάθειρξης των 25 έτη, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Παράλληλα, στους υπαλλήλους του λογιστηρίου Βλάσση Βεηκόντη και Μιχάλη Παπαδοκωστάκη, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 13 και 14 ετών αντίστοιχα και  κάθειρξη 14 ετών στον Χαράλαμπο Μπουτσίκο, διοικητικό υπάλληλο, ενώ, στους προμηθευτές, Παναγιώτη Ορφανό και Ιωάννη Γρατσάνη, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 10 ετών. Ακόμη, το Εφετείο επέβαλλε στους κατηγορουμένους    πενταετή στέρηση  των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή