Δεκατιανό σε περισσότερα σχολεία από το 2016

Δεκατιανό σε περισσότερα σχολεία από το 2016

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο», που ήδη εφαρμόζεται σε 64 δημοτικά της Αθήνας και 11.000 μαθητές, σε συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας με εταιρείες τροφίμων και εστίασης. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χθες από τους υπουργούς Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά από τις 18 Νοεμβρίου, καλύπτει 64 δημοτικά σχολεία και περίπου 11.000 μαθητές και πραγματοποιείται σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Ανω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ιλιον. Γίνεται δε σε συνεργασία με τις εταιρείες «Γρηγόρης Μικρογεύματα», «Καραμολέγκος», «3Ε», «Ελληνική Ζύμη» και «Αdoro».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, το «Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός, από τον Σεπτέμβριο του 2016, να παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων. Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η Κάρτα Αλληλεγγύης. Το ποσό των 16.297.480 ευρώ θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την 6η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70-220 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί και η 4η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, η αίτηση των οποίων έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.424.864,49 ευρώ θα πιστωθεί στους 19.443 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή