Λιποθύμησε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθετε στη δίκη της Χ.Α.

Λιποθύμησε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθετε στη δίκη της Χ.Α.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν άντεξε την πίεση των ερωτήσεων από παράγοντες της δίκης και λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθετε στη δίκη της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης των δραματικών γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και πριν βγει από την αίθουσα έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του. Λίγο νωρίτερα δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την Πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτου για τον τρόπο που λειτούργησε η αστυνομία και αν θα μπορούσε να αποτρέψει τη δολοφονία Φύσσα.

«Το θέμα δεν συνάδει με αστυνομικό που κλήθηκε στο σημείο» ήταν η παρατήρηση της Προέδρου σε όσα ο μάρτυρας Δημήτριος Μπάγιος διηγήθηκε για τα γεγονότα της 13ης Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο αστυνομικός ανέφερε τί προηγήθηκε της δολοφονίας Φύσσα και περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα. Ειδικότερα σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε μεταξύ άλλων ότι είδε «πέντε – έξι άτομα μαυροφορεμένους, ίδιους με τους 50 που είχα δει νωρίτερα,  να φεύγουν τρέχοντας και  δυο  συναδέλφους μου να κρατάνε τον Φύσσα ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και τους είπε “όχι εμένα βρε παιδιά, με μαχαίρωσε”.

Πρόεδρος: Το θέμα είναι τι είδατε εσείς. Είναι περιορισμένο το τι αντιλαμβάνεστε και τι βλέπετε και δεν συνάδει με αστυνομικό που κλήθηκε στο σημείο. Τι προσφέρατε ως αστυνομικός φωνάξατε αστυνομία.

Μάρτυρας: Φώναξαν οι συνάδελφοι…

Πρόεδρος: Εσείς γιατί δεν φωνάξατε; 

Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας που έδειχνε φοβισμένος ζήτησε να διακόψει την κατάθεση του λέγοντας πως δεν νιώθει καλά. Αμέσως μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης ο νεαρός αστυνομικός λιποθύμησε. 

Στον μάρτυρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή