Προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης

Προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να κάνουν Πρωτοχρονιά μέσα στα αυτοκίνητά τους και εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό εκατοντάδες οικογένειες, που από το μεσημέρι παρέμειναν στα Ι.Χ. τους ακινητοποιημένοι σε ένα μήκος 25 χιλιομέτρων, από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, δηλαδή από το 245ο χλμ έως το 270ο χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-Λάρισας.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια άρχισαν να απεγκλωβίζονται σιγά-σιγά τα εκατοντάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά απομάκρυναν κάθε κίνδυνο στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο km, στη διασταύρωση Ραχών, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, απέδωσαν και οι προσπάθειες που καταβάλλονταν να απομακρυνθούν τα προβλήματα στο 260ο χλμ στους Αγίους Θεοδώρους, και πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας. Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό για τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Δομοκού δίδεται μια πραγματική μάχη για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια ύφεση στην Ανατολική Φθιώτιδα και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.

Κλειστοί δρόμοι και στην Αττική

Παράλληλα, διεκόπη αργά το απόγευμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πεντέλη, στον δρόμο προς Νέα Μάκρη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έως την διασταύρωση στην Ανατολή.

Επίσης, στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το 3ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, τα ΙΧ αυτοκίνητα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών.

Αλυσίδες, σύμφωνα με την Τροχαία, εξακολουθούν να είναι απαραίτητες στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αφιδνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή