Πρωτοχρονιάτικο δώρο η χιονόπτωση στα Καλάβρυτα

Πρωτοχρονιάτικο δώρο η χιονόπτωση στα Καλάβρυτα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. «Δώρο» για την τοπική οικονομία των Καλαβρύτων ήταν οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού οι επαγγελματίες της περιοχής περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη κίνηση, τόσο κατά το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς όσο και την υπόλοιπη εορταστική περίοδο.

Ομως δεν είναι μόνο το χιονοδρομικό κέντρο που προσελκύει επισκέπτες στα Καλάβρυτα, αλλά και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος. Ειδικότερα, οι σύγχρονοι και μεγαλύτερης χωρητικότητας συρμοί του Οδοντωτού αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών στα Καλάβρυτα, που θέλουν να κάνουν τη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού. Οι τέσσερις νέοι ελβετικής κατασκευής συρμοί έχουν χωρητικότητα περίπου 120 επιβατών ο καθένας και πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση τέσσερα δρομολόγια. Μάλιστα, όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση, μπορούν να πραγματοποιούν δρομολόγια και σαν διπλοί συρμοί, μεταφέροντας έτσι 240 επιβάτες. Οπως είπε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, «είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για ταξίδι με τον Οδοντωτό, που για να βρει κάποιος εισιτήριο, ειδικά την περίοδο των εορτών και τα Σαββατοκύριακα, θα πρέπει να έχει κάνει εγκαίρως κράτηση».

«Τα ξενοδοχεία μας έχουν πληρότητα που αγγίζει το 90%», λέει στην «Κ» ο κ. Λαζουράς. «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο», σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες δεν περιορίζονται μόνο στα Καλάβρυτα, αλλά πηγαίνουν και σε άλλες γειτονικές περιοχές, όπως στο σπήλαιο των λιμνών στα Καστριά, αλλά και στην περιοχή του Λάδωνα, για χειμερινά σπορ.

Πάντως, ο σημαντικότερος πόλος έλξης είναι το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο από τότε που λειτούργησε έδωσε μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των Καλαβρύτων, αφού ακολούθησε η λειτουργία πολλών ξενοδοχείων και επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Αλλωστε πολλοί επισκέπτες το επιλέγουν, διότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οπως είπε στην «Κ» ο κ. Λαζουράς, ο οποίος είναι και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του χιονοδρομικού, «φροντίζουμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως και να υπάρχει χιόνι στις πίστες ακόμα και όταν καθυστερεί να σημειωθεί νέα χιονόπτωση». Οπως εξήγησε, «αποθηκεύουμε σε ειδικούς χώρους ποσότητες χιονιού τις οποίες όταν χρειαστεί τις χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τις πίστες».

Ως ιδιαίτερα θετικά αποτιμώνται τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου κατά την προηγούμενη χιονοδρομική περίοδο. Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον περασμένο Απρίλιο καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό των εξόδων επί του τζίρου (66,35%) και το υψηλότερο ποσοστό των λειτουργικών κερδών επί του τζίρου (18,36%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή