Τρία έργα του ΕΣΠΑ έτοιμα για παράδοση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τρία έργα του ΕΣΠΑ έτοιμα για παράδοση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 95% απορροφητικότητα έκλεισε το ΕΣΠΑ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, με τα περισσότερα έργα να ολοκληρώνονται, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του κεντρικού Δήμου, Γιούλη Ρανέλλα, στο “Πρακτορείο fm”.

Η κ. Ρανέλλα μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9” με την Αναστασία Καρυπίδου υποστήριξε πως τα έργα θα αρχίσουν άμεσα να παραδίδονται σε χρήση. Πρόκειται για τρία σχολεία, το Κοινωνικό Ιατρείο Τριανδρίας, το νέο στόλο απορριμματοφόρων, την ανάπλαση της περιοχής Χρηματιστηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού, καθώς και μικρές παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία.

“Πρόκειται για έργα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη. 'Εμειναν κάποια κομμάτια με μικρό κόστος και θα τα αναλάβει πλήρως ο Δήμος Θεσσαλονίκης”, υποστήριξε η κ.Ρανέλλα, προσθέτοντας πως προτεραιότητες για το 2016 είναι το νέο ΕΣΠΑ, οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του Δήμου καθώς και η δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Για το ενδεχόμενο να αγοραστεί οικόπεδο στην περιοχή της Σίνδου για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών ανέφερε πως “υπάρχει ομάδα στο Δήμο που θα ασχοληθεί με τη διακήρυξη και ποιες περιοχές ανταποκρίνονται στους όρους για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου. Υπάρχει μια μελέτη, θα επικαιροποιηθεί και θα βγει άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός”.

Oσο για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές σε αντιδημάρχους τη νέα χρονιά από το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, η κ.Ρανέλλα είπε: “Ο δήμαρχος πάντα σκέφτεται πώς θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό το σχήμα της διοίκησης και οι αλλαγές είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του, εφόσον χρειαστούν. Το τιμ των αντιδημάρχων είναι επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη και κανένας μας δεν είναι μόνιμος”.

Με αφορμή κριτική από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, για “χύμα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη”, η αντιδήμαρχος Οικονομικών σχολίασε: “Χυμώδεις θα μπορούσες να μας πεις, χειμαρρώδεις ίσως, χύμα όμως ποτέ. Εκτός κι αν μπερδεύει κάποιες έννοιες ο κ.Καλαφάτης, όπως τη σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια, την επιτήδευση με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που μας διακρίνει στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας. Δεν μπορείς να πεις χύμα μια διοίκηση που πήρε έναν Δήμο καταρημαγμένο και τον έφερε σε μια θέση οικονομικά πλεονασματική”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή