Νεκροί μέσα στο Ι.Χ. εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι στο Μεσολόγγι

Νεκροί μέσα στο Ι.Χ. εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι στο Μεσολόγγι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Η παρατηρητικότητα ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Κατοχή Μεσολογγίου, που είδε το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο με εγκλωβισμένες τις σορούς του Βασίλη Γρατσάνη και του Γιάννη Κορδώση, επιβεβαίωσε τους φόβους για την τύχη των δύο ανδρών, οι οποίοι αγνοούνταν από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος προφανώς γνώριζε για τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού και του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας, είδε ανάμεσα σε καλαμιές και βλάστηση να ξεχωρίζουν δύο ρόδες αυτοκινήτου. Αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές και περίπου στις 11.30 χθες το πρωί, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που ερευνούσαν σε γειτονικές περιοχές, εντόπισαν το αυτοκίνητο μέσα στο κανάλι, το οποίο έχει βάθος έξι μέτρων με το νερό να φτάνει σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα είχε προηγουμένως εκτραπεί της πορείας του και στη συνέχεια ανετράπη, λόγω πιθανού σκασίματος της αριστερής μπροστινής ρόδας. Ολες τις προηγούμενες ημέρες κανείς δεν είχε δει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με κατοίκους της Κατοχής, καθώς στην περιοχή βρίσκονται καταστήματα και αποθήκες που δεν λειτουργούσαν λόγω των αργιών.

Στο μεταξύ, οι σοροί του Βασίλη Γρατσάνη και του Γιάννη Κορδώση μεταφέρθηκαν χθες το μεσημέρι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, ο θάνατος του Β. Γρατσάνη οφείλεται σε πνιγμό, ενώ είχε μικρές εκχυμώσεις στα γόνατα και στις κνήμες. Οσον αφορά στον Γ. Κορδώση, η ιατροδικαστική εξέταση αναμενόταν να γίνει αργά χθες το βράδυ.

Οι δύο άνδρες είχαν εξαφανιστεί από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και οι συγγενείς τους δήλωσαν την εξαφάνισή τους στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στον ποταμό Αχελώο και στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού και του Αστακού βάσει των στοιχείων που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί από τα κινητά των δύο ανδρών και των μαρτυριών όσων τους είχαν δει τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τα σήματα των τριών κινητών που είχαν μαζί τους οι δύο άνδρες, χάθηκαν στις 4.34 και στις 4.42 π.μ. της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή