Ο Δ. Αθηναίων ψάχνει χώρο για αποτεφρωτήριο

Ο Δ. Αθηναίων ψάχνει χώρο για αποτεφρωτήριο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακίνητο για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου αναζητά και επισήμως ο Δήμος Αθηναίων με διακήρυξη-εκδήλωση ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Το ακίνητο, το οποίο μπορεί να νοικιαστεί ή να αγοραστεί, θα πρέπει να έχει έκταση 2.000 έως 4.000 τ.μ. και να βρίσκεται εντός των ορίων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην αναζήτηση χώρου μετά την άρση του περιορισμού όσον αφορά στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου μόνον εντός των υφιστάμενων κοιμητηρίων. Στον νόμο 4277 το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2014, έπειτα από αίτημα των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, εμπεριείχετο διάταξη που επιτρέπει τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων και σε άλλες περιοχές, εφόσον αντιμετωπίζεται ως μηχανολογική εγκατάσταση χαμηλής όχλησης, όπως και είναι. «Ηταν ένας περιορισμός που έκανε τόσο δύσκολη τη χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου, ώστε πρακτικά την καθιστούσε αδύνατη», λέει στην «Κ» η δικηγόρος Λούσυ Κιουσοπούλου, η οποία και είχε συντάξει το νομοθέτημα λίγα χρόνια νωρίτερα, μετά από παράκληση του κ. Αντώνη Αλακιώτη, προέδρου της Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα. «Χώροι αποτέφρωσης μέσα σε νεκροταφεία μπορούσαν να δημιουργηθούν μόνο με αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου, δηλαδή ποτέ», εξηγεί.

Οι ενδιαφερόμενοι να πουλήσουν ή να νοικιάσουν το ακίνητό τους στον Δήμο Αθηναίων θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως την πρότασή τους έως και τις 24 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Οικονομικών, στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου, Λιοσίων 22, στο τηλέφωνο 210-52.77.381

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή