Τουλάχιστον ένας Αμερικανός στρατιώτης νεκρός σε επιχείρηση στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον ένας Αμερικανός στρατιώτης νεκρός σε επιχείρηση στο Αφγανιστάν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην επαρχία Χελμάντ του νοτίου Αφγανιστάν, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών των Ταλιμπάν και των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το οποίο επισήμανε ότι τα στελέχη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

«Ένας Αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του που υπέστη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κοντά στο Μάρζα στην επαρχία Χελμάντ σήμερα. Επιπλέον, δύο στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων τραυματίστηκαν» σημείωσε ο ταξίαρχος Ουίλσον Α. Σόφνερ, εκπρόσωπος τύπου των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν σε ένα δελτίο τύπου.

Οι αμερικανικές δυνάμεις φαίνεται πως δέχθηκαν επίθεση με όλμους και πυρά ελαφρύτερων όπλων, μετέδωσε νωρίτερα το NBC.

Ένας εκπρόσωπος τύπου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γνωστοποίησε επίσης ότι ένα αμερικανικό ελικόπτερο, που προσγειώθηκε στην περιοχή για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τραυματιών, παρέμεινε καθηλωμένο στο έδαφος λόγω μιας έκρηξης όλμου που σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση.

Ο συνταγματάρχης Μάικλ Λόουχορν, ένας εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένα αμερικανικό ελικόπτερο παρουσίασε «μηχανικά προβλήματα», προσέθεσε ωστόσο ότι δεν «καταρρίφθηκε».

Πρόκειται όπως ανέφερε ένας άλλος αξιωματικός του Πενταγώνου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, για ένα UH-60 Black Hawk.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή