Επανεισδοχή παράτυπων οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία

Επανεισδοχή παράτυπων οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Δευτέρα 04 Ιανουαρίου, η επανεισδοχή σαράντα τριών παράτυπων οικονομικών μεταναστών, υπηκόων Μαρόκου και Αλγερίας στην Τουρκία, στα πλαίσια εφαρμογής του πρωτοκόλλου επανεισδοχής Ελλάδας -Τουρκίας.

Τα αιτήματα για επανεισδοχή, είχαν υποβληθεί από την ΕΛ.ΑΣ στις 18/12 και αφορούσαν την απέλαση- επιστροφή στην Τουρκία συνολικά 84 οικονομικών μεταναστών. Από την πλευρά της η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει εντός επτά ημερών. Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταξύ των δύο χωρών είχε υπογραφεί από το 2002 αλλά η Τουρκία το εφάρμοζε επιλεκτικά, κυρίως για υπηκόους του Ιράν.

Ωστόσο μετά την πρόσφατη συμφωνία που προέκυψε από την Σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία, η Ελλάδα έθεσε εκ νέου τα σχετικά αιτήματα, τα οποία έγιναν δεκτά από την τουρκική πλευρά. Η επανεισδοχή των 43 μεταναστών πραγματοποιήθηκε μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή