Τραγικές οι ελλείψεις σε κλίνες Εντατικής

Τραγικές οι ελλείψεις σε κλίνες Εντατικής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δραματικό τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο η έλλειψη διαθέσιμων κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Τις τελευταίες ημέρες η λίστα «αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας αριθμεί τουλάχιστον 50 περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε εντατική. Είναι ενδεικτικό ότι προχθές στη λίστα ήταν καταχωρισμένα 50 περιστατικά και την περασμένη Κυριακή 52. «Αυτή τη στιγμή δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εν αναμονή εισαγωγής τους σε ΜΕΘ. Πολλές σοβαρές τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών σε ΜΕΘ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, που ζητεί από το υπουργείο Υγείας να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργήσουν τα περίπου 200 κρεβάτια εντατικής (εκ των οποίων 100 στο λεκανοπέδιο) που παραμένουν κλειστά, αν και εξοπλισμένα.

Εν τω μεταξύ, σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Θριάσιου Νοσοκομείου εκπέμπουν οι εργαζόμενοί του. Οπως καταγγέλλουν, λειτουργούν οριακά πέντε από τα επτά αναισθησιολογικά μηχανήματα, τα οποία συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα μηχανήματα αυτά έχουν μείνει χωρίς επίσημο σέρβις από τον Ιούνιο 2014, ενώ επιπλέον οριστικά εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί έξι από τις οκτώ οθόνες καταγραφής (μόνιτορ) της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας. Ως αποτέλεσμα, οι χειρουργικές αίθουσες του Θριάσιου που λειτουργούν σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί στις πέντε (έως πρότινος λειτουργούσαν επτά). Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για επιδείνωση εντός του 2016, εξαιτίας του μειωμένου κατά 3,5 εκατ. ευρώ φετινού προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή