Οχι στην έκδοση των δύο από τους πέντε φοιτητές απάντησε το Συμβούλιο Εφετών

Οχι στην έκδοση των δύο από τους πέντε φοιτητές απάντησε το Συμβούλιο Εφετών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά απάντησε το Συμβούλιο Εφετών στις ιταλικές Αρχές που ζητούν την έκδοση των πέντε φοιτητών, με βούλευμα που εξέδωσε για τους δύο από τους εκζητούμενους, ενώ η τελική απόφαση εκδόσεως των υπόλοιπων τριών θα ληφθεί τη Δευτέρα.

Μετά από επτάωρη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε το απόγευμα, το Συμβούλιο που έκρινε την υπόθεση της έκδοσης για τους δύο πρώτους από τους πέντε φοιτητές , έδωσε αρνητική απάντηση στις ιταλικές Αρχές.  Οι πέντε νεαροί κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 1η Μαΐου στο Μιλάνο, στη διάρκεια της διαδήλωσης «No Expo» κατά της διεθνούς έκθεσης τροφίμων που φιλοξενούνταν στην πόλη. Στη διάρκεια των διαδηλώσεων κουκουλοφόροι είχαν πυρπολήσει αυτοκίνητα και προκαλέσει φθορές σε καταστήματα και τράπεζες.

Το αίτημα της Ιταλίας ,που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με "καταστροφές" και "διακεκριμένη αντίσταση" οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Οι πέντε νεαροί συνελήφθησαν στις 12 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία μόλις ημέρα μετά την κοινοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ. ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους από τις δικαστικές αρχές της Ιταλίας. Οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, έως ότου εκδικαστούν τα σε βάρος τους εντάλματα έκδοσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή