Απώθηση διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με χημικά έξω από το Μαξίμου

Απώθηση διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με χημικά έξω από το Μαξίμου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη φορά τα «αριστερά» χημικά των ΜΑΤ έπεσαν χθες το μεσημέρι κατά διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό. Είναι ενδεικτικό της αυξανόμενης έντασης στο κοινωνικό πεδίο, με το ΠΑΜΕ να ανεβάζει τους τόνους. Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι χθες, περίπου 1.000 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με πολλούς συνταξιούχους ανάμεσά τους, πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο Εργασίας προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αιφνιδιαστικά από νωρίς το πρωί είχαν παραταχθεί περίπου 100 στελέχη του ΠΑΜΕ. Στο ύψος των Λουλουδάδικων, δίπλα στη Βουλή, η Ελληνική Αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό, με τρεις κλούβες κάθετα στο οδόστρωμα και με άνδρες των ΥΜΕΤ στα ανοίγματα. Επανέλαβε δηλαδή τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων, που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου και των μέτρων για το ασφαλιστικό οδηγεί πλέον στις παραδοσιακές μορφές παρέμβασης της αστυνομίας.

Το ΠΑΜΕ ζήτησε τη συνέχιση της πορείας. Μετά την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. διαδηλωτές διέσπασαν τις αστυνομικές γραμμές στα Λουλουδάδικα, για να δεχθούν την επέμβαση των δυνάμεων της ΥΑΤ, με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου αλλά και κλομπ. Η δράση της αστυνομίας και μάλιστα με ρίψη χημικών αλλά και κλομπ στα σώματα διαδηλωτών προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Τελικά, οι διαδηλωτές έφτασαν στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού, όπου υπήρχε νέος φραγμός της αστυνομίας, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε νέα συγκέντρωση στο σημείο, η οποία έληξε στις 2 μ.μ. όταν οι 100 περίπου διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί μπροστά στο Μαξίμου ανέβηκαν προς τη Βασ. Σοφίας και ενώθηκαν με τον κύριο όγκο του ΠΑΜΕ. «Η κυβέρνηση της “δεύτερης φορά Αριστερά” χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων» κατήγγειλε ο Γ. Πέρρος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Εντύπωση προκάλεσε η αιφνιδιαστική συγκέντρωση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 π.μ. χθες, σε μια περιοχή που είναι αυστηρά φρουρούμενη. Για να φτάσουν έξω από το κυβερνητικό κτίριο, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιβιβάστηκαν σε τρία τουριστικά λεωφορεία, τα οποία επιτρέπεται να διέρχονται από το σημείο.

Στις 12 μ. πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Στο υπουργείο Εργασίας είχε προγραμματιστεί να συγκεντρωθούν το μεσημέρι και μέλη της ΑΔΕΔΥ. Οπως σημείωνε η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η κινητοποίηση ήταν το πρώτο βήμα «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή