Σουρεαλιστικές αναλαμπές των Φώτων

Σουρεαλιστικές αναλαμπές των Φώτων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο παπα-Χρήστος θα μπορούσε εύκολα να διακριθεί στη σταντ απ κόμεντι. Ανήμερα τα Θεοφάνια αντί να πετάξει τον σταυρό στο λιμάνι της Ρόδου, ο παπάς έκανε… προσποίηση: τον τίναξε προς τη θάλασσα, αλλά δεν τον πέταξε ποτέ. Και μετά ξεκαρδίστηκε με τους κολυμβητές που βούτηξαν από τα καΐκια, ενώ εκείνος τους κουνούσε περιπαικτικά τον σταυρό. Κατόπιν αυτής της σουρεαλιστικής παράστασης, ο μόνος που μπορεί να τον συναγωνιστεί, είναι ο παπάς απ’ το Ωραιόκαστρο. Εκείνος ξεκίνησε την ψαλμωδία μπροστά σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά όταν ήρθε η ώρα της ρίψης δεν πέτυχε τη σωστή γωνία, κι ο σταυρός έσκασε στα πλακάκια της πισίνας, πέντε μέτρα αριστερά του! Ενας ψηλός κύριος έγινε πανευτυχής, αφού έπιασε τον σταυρό χωρίς καν να χρειαστεί να βρέξει το παλτό του, κι όσο για τον παπά… εκείνος λύθηκε στα γέλια. «Ποντιακό ανέκδοτο είναι αυτό, να το λέτε!» είπε, και μ’ ένα «Ελα! Ελα!» ξαναπέταξε τον σταυρό, πετυχαίνοντας αυτή τη φορά την πισίνα.

Αν ήταν μέσα τους κολυμβητές ο ατρόμητος βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς, σίγουρα θα έφτανε πρώτος στο σημείο. Ο βουλευτής, βλέπετε, βούτηξε στη Λαγκάδα Θεσσαλονίκης φορώντας ολόσωμο μαγιό (!) και κολύμπησε ταχύτατα. «Ημουν πιο γρήγορος απ’ όλους» είπε μετά ξεπαγιασμένος. Τόσο γρήγορος, που… δεν πρόλαβε να φρενάρει, κι έτσι η εξέλιξη ήταν ατυχής: «τον προσπέρασα τον σταυρό», είπε ο βουλευτής, «και τον έπιασε ο επόμενος από μένα»! Τουλάχιστον αποδέχθηκε την ήττα και γλιτώσαμε το Εκλογοδικείο που συνήθως αποφαίνεται για σταυρούς και βουλευτές. Ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας, είχαμε δράματα.

Στα Φάρσαλα ας πούμε, το «άγιο ξύλο» απέκτησε νέα έννοια: ο παπάς πέταξε σε μια δεξαμενή τον σταυρό, δύο κύριοι αρπάχτηκαν από τα πέτα και κόντεψαν να πνιγούν κι ένας αστυνομικός μπήκε στη μέση να τους χωρίσει και να σώσει τον σταυρό απ’ την ιερή τους μανία. Στο Κιλκίς πάλι, ο παπάς έριξε τον σταυρό μέσα σ’ ένα σιντριβάνι και πέντε νεαροί βρέθηκαν με τα ρούχα μέσα στη γούρνα να δέρνονται ανελέητα. Ηταν αυτό που θα λέγαμε το kill kiss των Θεοφανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή