Ο Γιώργος Λούκος απαντά στον υπουργό Πολιτισμού

Ο Γιώργος Λούκος απαντά στον υπουργό Πολιτισμού

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μακροσκελή  απάντηση, λύνει τη σιωπή του ο μέχρι τις 30/12 πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος και απευθύνει ανοικτή επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Ο Γιώργος Λούκος εκφράζει αρχικά τα αισθήματα θλίψης «για όσους εκθέτουν τη χώρα μας», εξιστορεί τη διαδρομή του στα ηνία του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. δηλώνει την έκπληξή του που στο δελτίο τύπου της αποπομπής του, το υπουργείο αναφέρεται  σε «ποινική δίωξη που ασκήθηκε στο πρόσωπό μου σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία κλήση σε απολογία για κάποιο κακούργημα», αναφέρει ο Γιώργος Λούκος.

Σημειώνει ότι παρέλαβε το Ελληνικό Φεστιβάλ με έλλειμμα 6.751.621, 99 εκατ. ευρώ («και ουδείς τότε αμφισβήτησε») και σήμερα παραδίδει «τη διεύθυνση οικονομικά υγιή, συνυπολογίζοντας το υπόλοιπο του περσινού τακτικού προϋπολογισμού, το οποίο πιστεύω να εκταμιευθεί άμεσα». Και ποιο κάτω κάνει το καίριο ερώτημα, αυτό που απασχολεί πολλούς και έχει επίσης εκφραστεί δημόσια με πολλούς τρόπους από τότε που βγήκε το πρώτο δημοσίευμα κατά του Γιώργου Λούκου:

«Αναρωτηθήκαμε ποτέ πώς, και μέσω ποιας εξουσίας, ένα απόρρητο έγγραφο έγινε δημόσιο, πώς μια υπόθεση, πριν καν διαλευκανθεί και πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη γι' αυτήν, πήρε μια άνευ προηγουμένη διάσταση από συγκεκριμένη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, πώς ενορχηστρώθηκε η εκστρατεία εναντίον μου και πώς κορυφώθηκε με προσβλητικό (και για εσάς) τρόπο, ώστε να βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις;».

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή