ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχι» από το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση και του πέμπτου φοιτητή στην Ιταλία

milanoepeisodia

Με το τρίτο κατά σειρά αρνητικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος των ιταλικών Αρχών για έκδοση των πέντε φοιτητών, που συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο κατά την ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO, τον περασμένο Μάιο.

Το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίαζε από το πρωί για την τύχη του πέμπτου και μικρότερου από τους εκζητούμενους φοιτητές, εξέδωσε την απόφαση του που, όπως και για τους άλλους τέσσερις, αρνείται την έκδοση του 19χρονου στην Ιταλία. Αρνητική, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και η εισαγγελική πρόταση που επεσήμανε πως θα ήταν  αντίθετη με την αρχή της δίκαιης δίκης διαφορετική απόφαση για τον 19χρονο από αυτές που ελήφθησαν για τους άλλους τέσσερις νεαρούς.

Οι πέντε φοιτητές κατηγορούνται από την Εισαγγελία του Μιλάνου με αδικήματα που επισύρουν ποινές από 8 έως και 15 ετών κάθειρξης ενώ στην Ελλάδα αντίστοιχα αδικήματα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα με ελαφρότερες ποινές.

Με τα τρία αρνητικά στην έκδοση των νεαρών φίλων βουλεύματα ουσιαστικά δρομολογούνται οι διαδικασίες για την δίκη τους από την ελληνική Δικαιοσύνη.