Με επ’ αόριστον αποχή απειλούν οι δικηγόροι

Με επ’ αόριστον αποχή απειλούν οι δικηγόροι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι δικηγόροι, οι οποίοι απέχουν από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη πανελλαδικά από τα καθήκοντά τους, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αναμένεται να εισηγηθεί στην Ολομέλεια, που θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη, την επ’ αόριστον συνέχιση της αποχής.

Την ίδια ημέρα θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία, ενώ αποφασίστηκε να αποσταλούν εγγράφως υπομνήματα προς τους εκπροσώπους των θεσμών, στα οποία θα αποτυπώνονται οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.

Οπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές, και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσει σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσει τη ροή εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».

Εν τω μεταξύ χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων της χώρας (Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ΤΕΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών). Κατά τη συνάντηση, οι φορείς αποδοκίμασαν το προσχέδιο του ασφαλιστικού και ζητούν από την κυβέρνηση να το ανακαλέσει.

Σε αποχή βρίσκονται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή και οι δικηγόροι του Πειραιά. Οπως επισημαίνεται ωστόσο σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι δικηγόροι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της αποχής, θα μπορούν να παρίστανται ενώπιον των δικαστηρίων για να πάρουν αναβολή.

Την Πέμπτη, ημέρα της πανδικηγορικής συγκέντρωσης, τα δικηγορικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά, ο δε Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας από τις 8 π.μ. έως τις 11.00 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή