«Noor One»: παραδοχή από τον εφοπλιστή

«Noor One»: παραδοχή από τον εφοπλιστή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπλοκή του στη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One» τον Ιούνιο του 2014 παραδέχτηκε, για πρώτη φορά από τη σύλληψή του, ο έγκλειστος επιχειρηματίας Μ. Γ., απολογούμενος χθες ενώπιον του δικαστηρίου. «Για να κάνω ξεκάθαρη τη θέση μου, αποδέχομαι ότι δεν είμαι αθώος», δήλωσε απευθυνόμενος στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και ομολόγησε ότι δέχτηκε να μεταφέρει το παράνομο φορτίο κάνοντας, όπως είπε, τα ελάχιστα απ’ όσα του ζήτησαν. «Είπα ότι εγώ θα κάνω μόνο τα ναυτιλιακά στο πλοίο και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα ναρκωτικά». Αντίθετα, ως «εγκέφαλο» της εισαγωγής των ναρκωτικών περιέγραψε τον ναυλομεσίτη Γ. Μπ. ή «κάπτεν Τζορτζ»: «Ο Μπ. μου ζήτησε να μπει το “Noor One” στα ναρκωτικά», είπε, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του ισχυρίστηκε πως ο «κάπτεν Τζορτζ» και στο παρελθόν του είχε ζητήσει να μεταφέρει ναρκωτικά, με το πλοίο «Grand Island»: «Ο Μπ. μου είχε ξαναζητήσει πριν από το “Noor One”, το 2013 να φέρουμε τα ναρκωτικά με το “Grand Island”, που θα το πηγαίναμε στο Ρίο, στις εγκαταστάσεις του Κ. (σ.σ. αναφέρεται σε συγκατηγορούμενό του) χωρίς ο ίδιος να το ξέρει».

Ο έγκλειστος εφοπλιστής χαρακτήρισε «αθώο» τον επίσης προφυλακισμένο επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμ. Κ. και επανέλαβε ότι τα 500 κιλά ηρωίνης μετέφερε στο σπίτι του στη Φιλοθέη ο επιστάτης του σπιτιού με το πρόσχημα της αγοράς πέλετ σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

Η απολογία του Μ. Γ. διεκόπη και πρόκειται να συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή