Βέλγοι «ναυαγοί» έρχονται σε ερημικό, ελληνικό νησί

Βέλγοι «ναυαγοί» έρχονται σε ερημικό, ελληνικό νησί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tον τρόπο να επιβιώσει για δέκα ημέρες στο ερημικό νησί Αλιμιά, στα Δωδεκάνησα, κοντά στη Χάλκη, θα αναζητήσει μια ομάδα 20 διαγωνιζομένων, τον Οκτώβριο του 2016.

Πρόκειται για το παιχνίδι επιβίωσης που οργανώνεται από το βελγικό τουριστικό πρακτορείο «Beyond Borders» και το οποίο βρήκε στο ερημικό ελληνικό νησί το ιδανικό ζωντανό σκηνικό που αναζητούσε.

Ο εκπρόσωπος του πρακτορείου Joris Meermans εξηγεί ότι αναζητούσε ένα ακατοίκητο νησί, όταν το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία τον έφερε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου. Κάπως έτσι του έδειξαν την Αλιμιά, με την οποία ο κ. Meermans ενθουσιάστηκε. Ηδη, πάντως, υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από τον σύλλογο αρχαιολόγων Ρόδου, καθώς στην Αλιμιά έχει βρεθεί νεολιθικός οικισμός.

Το «Beyond Borders» είναι ένα νέο πρακτορείο που σκοπεύει να οργανώνει ταξίδια περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. «Ετσι δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά project, ένα από τα οποία ονομάζεται «The Island» και θα πραγματοποιηθεί στην Αλιμιά. Η βασική ιδέα είναι να αφήσουμε σε ένα ακατοίκητο νησί μια ομάδα ατόμων για δέκα ημέρες. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να επιβιώσουν περνώντας διάφορες δοκιμασίες, όπως το να φτιάξουν καταφύγιο ή να βρουν τροφή για να συγκεντρώνουν πόντους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχουν και μικρά έπαθλα, όπως μια διανυκτέρευση σε ένα άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί, ή φρέσκο φαγητό. Ο διαγωνιζόμενος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο», λέει ο Meermans, που φυσικά δεν αποκαλύπτει ποιο θα είναι. Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση τουρισμού Νοτίου Αιγαίου τονίζει ότι πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και των κοινωνικών δικτύων και ειδικής σελίδας για το παιχνίδι και την εξέλιξή του. Το «Beyond Borders» αναφέρει ότι ήδη υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο παιχνίδι, προσθέτοντας ότι «ίσως να πρόκειται για την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με τον Δήμο Χάλκης».

Το παιχνίδι είναι ένας ευφάνταστος τρόπος για την προσέλκυση τουριστών που αναζητούν κάτι διαφορετικό από το να ξαπλώσουν απλώς σε μια όμορφη παραλία. Η σύγχρονη τάση στον τουρισμό είναι ακριβώς τα ταξίδια με concept.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή