Ο ΔΣΑ καλεί τους δικηγόρους στο συλλαλητήριο κατά του νέου ασφαλιστικού

Ο ΔΣΑ καλεί τους δικηγόρους στο συλλαλητήριο κατά του νέου ασφαλιστικού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, απορρίπτει απόλυτα και κατηγορηματικά το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρσή του και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του, Ακαδημίας 60, και στην εν συνεχεία πανδικηγορική-πανεπιστημονική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Ακόμη ο ΔΣΑ, επισημαίνει ότι «τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι, από την περασμένη Τρίτη έχουν κατέλθει σε τριήμερη αποχή, η οποία λήγει αύριο, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή