Αποστάσεις Φίλη από τις απόψεις Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στη δημόσια εκπαίδευση

Αποστάσεις Φίλη από τις απόψεις Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στη δημόσια εκπαίδευση

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προσωπικές θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας» χαρακτήρισε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης, τις απόψεις περί επιβολής διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση, που διατύπωσε σε άρθρο του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «ο τρέχων εθνικός και κοινωνικός διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Μέλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή