Τα επιχειρήματα της πλευράς Παπασταύρου

Τα επιχειρήματα της πλευράς Παπασταύρου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «πολιτικές σκοπιμότητες» έκανε λόγο ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, αναφερόμενος στη συνέχιση των ελέγχων για λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι τα χρήματα είναι δικά του.

Ο κ. Παπασταύρου, που ελέγχεται για τον επίμαχο λογαριασμό, σε υπομνήματα που έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, και εκείνος ως δικηγόρος του ήταν πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος των χρημάτων. Προς επίρρωση των επιχειρημάτων του, προσθέτει ότι από την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού προκύπτει ότι ο ίδιος δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση ή κατάθεση ποσού, ενώ τα χρήματα μπήκαν και βγήκαν από τον ίδιο τον Μιωνή, ο οποίος τον είχε ορίσει –μαζί με τους γονείς του– εμπιστευτοδόχο (νομικός όρος που δηλώνει την πληρεξουσιότητα και τη διαχείριση των χρημάτων υπό προϋποθέσεις). Ο Σταύρος Παπασταύρου, που διετέλεσε και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε σε εκπροσώπους του Τύπου πως «στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους, με στοιχεία αγνώστου προελεύσεως ή χωρίς καθόλου στοιχεία». Για τον επίμαχο λογαριασμό είχε κληθεί από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση σε εξηγήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ μετά την κατάθεση –τότε– όλων των κινήσεων του λογαριασμού διατάχθηκε συμπληρωματικός φορολογικός έλεγχος.

Και ενώ ο συμπληρωματικός έλεγχος από το 2000 και μετά βαίνει προς το τέλος από το ΚΕΦΟΜΕΠ (ελέγχει τον μεγάλο πλούτο), βεβαιώθηκε πρόστιμο σε βάρος του. Oπως δήλωσε ο ίδιος χθες, η εξέλιξη αυτή συνέβη διότι εμφανίστηκε ξαφνικά ένα νέο στοιχείο (excel) «αγνώστου προελεύσεως, αμφιβόλου γνησιότητας, χωρίς κανένα διακριτικό, καμία σφραγίδα, καμία υπογραφή, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Παπασταύρου είναι ιδιοκτήτης του λογαριασμού και όχι πληρεξούσιος», οδηγώντας τον στην εκτίμηση περί «πολιτικής σκοπιμότητας» και «χρήσης κατασκευασμένων στοιχείων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή