Ο Νίκος Φίλης απολογείται

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Φίλης απολογείται επειδή και εκείνος συνεχίζει την τακτική των προκατόχων του της ΝΔ Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου με τις διπλές εξεταστικές που μετατρέπουν τα ΑΕΙ σε εξεταστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2015, οι φοιτητές θα μπορούν να εξεταστούν κατά την εξεταστική του Φεβρουαρίου όχι μόνο στα μαθήματα του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου, αλλά και σε εκείνα του θερινού (τα οποία, προφανώς, έχουν κατοχυρώσει από προηγούμενα εξάμηνα). Το αντίστροφο θα γίνει στις εξετάσεις του θερινού εξαμήνου, τον προσεχή Ιούλιο. Πριν την υιοθέτηση της παραπάνω πρακτικής, μόνο στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου εξετάζονταν όλα τα μαθήματα.

Οι συνέπειες των διπλών εξεταστικών είναι ότι τα ΑΕΙ μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα, καθώς και η διάρκεια των εξεταστικών είναι μεγάλη και οι φοιτητές σπεύδουν – με πασαλείμματα – να περάσουν τα μαθήματα είτε τον Φεβρουάριο είτε τον Ιούνιο. Αυτός είναι και ο λόγος των οξύτατων αντιδράσεων από πανεπιστημιακούς

«Ο δικαιολογητικός λόγος της διάταξης αυτής που περιλήφθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν, δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, να διευκολυνθούν οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις στην περάτωση των σπουδών τους και κατά συνέπεια στην απόκτηση του πτυχίου τους. Είναι αυτονόητο δε ότι πριν από την έκδοσή της το υπουργείο Παιδείας έγινε αποδέκτης καθημερινών έγγραφων αιτημάτων από φοιτητές αλλά και ομόφωνων αποφάσεων Συγκλήτων ΑΕΙ. Η διάταξη αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά  που ρυθμίζει το ίδιο θέμα, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί οι όμοιου περιεχομένου διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές για κάθε καλόπιστο (απέναντι στο υπουργείο Παιδείας) μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, ότι η διάταξη υπαγορεύθηκε από τους ίδιους οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους για τους οποίους θεσπίσθηκαν και οι προηγούμενες, ενώ για την έκδοσή της λήφθηκαν υπόψη τόσο τα αιτήματα φοιτητών, φοιτητικών οργανώσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών χώρων αλλά και των Συγκλήτων των πανεπιστημίων και των Συμβουλίων των ΤΕΙ» λέει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή