Στο αρχείο οι καταγγελίες για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βγενόπουλου

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βγενόπουλου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία  για τις καταγγελίες που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας για «πραξικόπημα της δικαιοσύνης» σχετικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η αρχειοθέτηση των σχετικών καταγγελιών έγινε από τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νικόλαο Παντελή, ο οποίος διενήργησε σχετική έρευνα ως εποπτεύων από το νόμο των οικονομικών εισαγγελέων αλλά και των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Μετά ταύτα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος εξέδωσε για το θέμα ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα περιοδικού (Hot Dοc) στο οποίο αρχικώς έγινε λόγο για «πραξικόπημα στη δικαιοσύνη χάρη του Βγενόπουλου» για να σημειώσει πως το εν λόγω δημοσίευμα υιοθετήθηκε από δημοσιογράφους και πολιτικούς «και αποδόθηκε μομφή στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Μετά το δημοσίευμα, ο εκδότης του εν λόγω περιοδικού κατέθεσε σχετική αναφορά στον Αρειο Πάγο και οι καταγγελίες του ελέγχθηκαν από τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Παντελή.

Μετά από τη διερεύνηση του θέματος, ο κ. Παντελής έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών σημειώνει σχετικά στην ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Παντελής με διάταξή του αποφάνθηκε ότι όλες οι ενέργειες της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι απολύτως νόμιμες. Κατόπιν τούτου η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί από την ίδια εισαγγελική λειτουργό με αντικειμενικότητα και αμεροληψία προς κάθε κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή