«Ενοικιάζεται» σύζυγος για βαριές δουλειές στο σπίτι

«Ενοικιάζεται» σύζυγος για βαριές δουλειές στο σπίτι

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν ο/η σύζυγός σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αν δεν θέλει να αφήσει τη δουλειά του ή τις αγαπημένες ασχολίες του… τηλεφώνησέ μας. Σύζυγος προς ενοικίαση». Αυτή την προτροπή βλέπει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της πρωτότυπης αυτής υπηρεσίας. Σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Είτε είναι κανείς παντρεμένος, είτε όχι, είτε έχει σύντροφο, είτε απολαμβάνει τη μοναξιά του, υπάρχουν πάντα κάποιες δουλειές τις οποίες όλοι θα θέλαμε να αναθέσουμε κάπου αλλού. Στην προκειμένη, ο «Σύζυγος προς ενοικίαση» δεν θα σας κατεβάσει τα σκουπίδια, ούτε θα σας συνοδεύσει σε κάποια οικογενειακή – επαγγελματική υποχρέωση.

Ο «Σύζυγος προς ενοικίαση» αποτελεί μια αμιγώς τεχνική υπηρεσία, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Μέσω της σχετικής ιστοσελίδας έχει κανείς πρόσβαση σε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, μεταφορείς και ξυλουργούς. Η ανταπόκριση ενός εκ των 6 συνεργατών του 47χρονου Λευτέρη Λοτσίτσερο, που δημιούργησε τον Ελληνα «Σύζυγο προς ενοικίαση» είναι άμεση και το ραντεβού που θα κλείσετε, θα οριστεί εντός 24ώρου. «Σε περίπτωση έκτακτης βλάβης, η οποία χρήζει άμεσης ανταπόκρισης τεχνικού, εμείς θα βρούμε τρόπο να έρθουμε άμεσα» διαβεβαιώνει ο κ. Λοτσίτσερο. Η υπηρεσία λειτουργεί στη χώρα μας από το 2014 και «οι δουλειές πάνε σχετικά καλά, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε νέα επιχείρηση» όπως μας εξηγεί. Οι ανταγωνιστικότερες τιμές είναι που έχουν φέρει πελατεία, όπως υποστηρίζει, αλλά και η ακρίβεια στον χρόνο ανταπόκρισης. «Η ιδέα γεννήθηκε όταν βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας» περιγράφει ο κ. Λοτσίτσερο, υδραυλικός στην ειδικότητα. Η οικοδομή είχε νεκρώσει, οι επισκευές ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες, αναζητούσε δουλειά και δεν έβρισκε. «Δεν ήταν δυνατόν στα 45 να εξειδικευτώ σε κάτι διαφορετικό και ξαφνικά να ξεκινήσω από το μηδέν. Θα ήμουν έξω από τα νερά μου και δεν θα τα πήγαινα και καλά» εξηγεί. Ως κατά το ήμισυ Ιταλός, ο κ. Λοτσίτσερο ενημερώθηκε και δικτυώθηκε με τον Ιταλό «Σύζυγο προς ενοικίαση».

Ο θεσμός ξεκίνησε στην Ιταλία το 2007, σήμερα δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και αποτέλεσε την πρωτότυπη ιδέα ενός Ιταλού μηχανικού αυτοκινήτων, ο οποίος ξαφνικά έμεινε άνεργος. Και έτσι δημιούργησε μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κανείς να βρει διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα επεκτείνονται και πέραν της τεχνικής φύσης κάποιας επισκευής. Στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι περισσότερες. Λειτουργεί για παράδειγμα υπηρεσία που βγάζει βόλτα σκύλους, ή αναλαμβάνει τη μεταφορά παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η επωνυμία της επιχείρησης επιδέχεται παρεξηγήσεων, αλλά αυτό είναι, από την άλλη, που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Με αποτέλεσμα αρκετά να είναι τα ευτράπελα, που έχουν ακούσει ο κ. Λοτσίτσερο και οι συνεργάτες του. «Μπορεί στην ιστοσελίδα να περιγράφουμε ότι οι υπηρεσίες μας είναι αμιγώς τεχνικής φύσης, ωστόσο το όνομά μας ξεγελά» λέει και εξηγεί ότι καλούνται να διευκρινίσουν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο όσες ανάγκες (τεχνικής φύσεως πάντα) περιγράφονται στην ιστοσελίδα.

Μια κυρία ζήτησε από τον «Σύζυγο προς ενοικίαση», έναν… σύζυγο. Επρεπε να εμφανιστεί σε κάποια οικογενειακή υποχρέωση με τον σύζυγό της, αλλά απέφευγε να φέρει μαζί της τον κανονικό της σύζυγο, υπό τον φόβο ότι δεν θα τον ενέκρινε η οικογένεια… «Μια συγκινητική ιστορία αφορά μια κυρία, η οποία είχε χάσει πρόσφατα το παιδί της και μου ζήτησε να καθίσω μαζί της και να πιω καφέ για να της κάνω παρέα» περιγράφει ο κ. Λοτσίτσερο, ο οποίος ήπιε μαζί της καφέ, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για παροχή υπηρεσίας έναντι αμοιβής, αλλά για μια ανθρώπινη στιγμή. Αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι οι οποίοι ζητούν από τον «Σύζυγο προς ενοικίαση» να τους μεταφέρει κάπου, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν παρέχει υπηρεσίες ταξί.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν σήμερα οι εργασίες που αφορούν σε φθορές και ζημιές κτιρίων όπως είναι τα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, μονώσεις, πλακάκια και ελαιοχρωματισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή