ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πελοπόννησος: 62 συλλήψεις σε ελέγχους της αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας

peloponnisos-62-syllipseis-se-elegchoys-tis-astynomias-gia-tin-pataxi-tis-egklimatikotitas-2118499

Εξήντα δύο άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ενώ έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα οκτώ άτομα και σε επτακόσια έξι αυτοκίνητα, ενώ προσήχθησαν συνολικά εκατόν εξήντα πέντε άτομα.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Υγειονομικού κανονισμού, για κλοπή, κατοχή ναρκωτικών, για παράβαση της νομοθεσίας Περί Προστασίας του Περιβάλλοντος, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φυγόποινοι, αλλά και αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Τρίπολης, μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι στην Τρίπολη, που είχε γίνει στις 31 Μαΐου 2015 και για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου Έλληνα για κλοπή.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δέκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 11,4 γραμμαρίων στην Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.