Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ακόμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, το ΤΕ, η ΠΟΕΔΗΝ η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και  η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

Το κάλεσμα της συγκέντρωσης ήταν για την Ομόνοια ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν περίπου] 2500 με 3000 χιλιάδες, κατευθύνθηκαν με συνθήματα προς το υπουργείο Εργασίας.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας υπό βροχή πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως “Όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης” μέσω της Αριστοτέλους κινήθηκαν στις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου και επέστρεψαν στο σημείο συγκέντρωσης.

Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό πλήττονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, υποθηκεύεται το μέλλον των νέων, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν συντάξεις και οξύνεται η ανεργία, ανέφεραν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας.

Το αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά, η οποία είναι καταδικασμένη από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την εργασία με ελαστικές σχέσεις και δε θα συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια σύνταξη, υπογράμμισαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή