Ισόβια στους δύο Αφγανούς για τη δολοφονία του Μ. Καντάρη

Ισόβια στους δύο Αφγανούς για τη δολοφονία του Μ. Καντάρη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόβια και κάθειρξη  23 ετών αλλά  και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε ομόφωνα  το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δυο Αφγανούς για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.

Η απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη κρίση του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ωστόσο η πρόταση του απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν κατά συναυτουργία  για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Η δολοφονία του 44χρονου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι δυο Αφγανοί και ένας τρίτος ασύλληπτος δράστης, πακιστανικής καταγωγής, του είχαν επιτεθεί ξημερώματα στη Γ Σεπτεμβρίου όταν πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από το παρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του να γεννήσει. Σκοπός τους ήταν να του αφαιρέσουν την κάμερα που είχε στη κατοχή του την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ.

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση εξέφρασαν η σύζυγος του θύματος και ο δικηγόρος της,

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή