Ταξίδι στις ΗΠΑ προγραμματίζει ο Γ. Μπουτάρης για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ταξίδι στις ΗΠΑ προγραμματίζει ο Γ. Μπουτάρης για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη, την Ουάσιγκτον και πιθανότατα και το Σικάγο προγραμματίζει στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναζητώντας χρήματα για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Τον κ. Μπουτάρη, στο ταξίδι του στην Αμερική, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με Αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται, θα συνοδεύει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Για τη δημιουργία Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα έχει παραχωρηθεί χώρος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, και έχει ήδη υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2013 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κεντρικού Δήμου, της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν σχέδια από εταιρείες του εξωτερικού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της "Διπλωματίας των Πόλεων" και με στόχο την προσέλκυση τουριστών από δυναμικές αγορές της Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του Δήμου και ο αντιδήμαρχος κ. Πέγκας έχουν σχεδιάσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ταξίδια σε Παρίσι, Μιλάνο, Μπολόνια και Αγία Πετρούπολη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή