Τέλος στην εσώκλειστη φοίτηση για δόκιμους

Τέλος στην εσώκλειστη φοίτηση για δόκιμους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταργείται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα η εσώκλειστη φοίτηση για σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που διανύουν το 2ο, 3ο ή και 4ο έτος της φοίτησής τους. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο κ. Τόσκας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σχολή, στην Αμυγδαλέζα. Ο λόγος της απόφασης; Ο κ. Τόσκας μιλά για εκδημοκρατισμό των σπουδών. Ωστόσο ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση πόρων.

Συγκεκριμένα, οι δόκιμοι υπαστυνόμοι θα μπορούν να μένουν και να σιτίζονται εκτός της σχολής. Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει την εξέλιξη «σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της δημοκρατικής νοοτροπίας στα Σώματα Ασφαλείας», ενώ ο κ. Τόσκας είπε στους δόκιμους αξιωματικούς: «Σκοπός μας είναι να παράγουμε αξιωματικούς χρήσιμους στην κοινωνία και στον λαό, άρα πρέπει να έχουν τη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση που απαιτούνται». Πάντως, αρκετοί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζουν την απόφαση και με την προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα που δίνονται για την φιλοξενία και τη σίτιση των δόκιμων αξιωματικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή