Νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ

Νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθιέρωση νέου κοινωνικού τιμολογίου για τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ανακοίνωσε χθες η ΕΥΔΑΠ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η δωρεάν παροχή 3 κυβικών νερού ανά άτομο κάθε τρίμηνο για τις οικογένειες με δύο ή περισσότερα μέλη. Με τον τρόπο αυτό, για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια θα κερδίζει περί τα 4,50 ευρώ ανά λογαριασμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η ποσότητα που θα δοθεί δωρεάν υπολογίζεται περίπου στα 1,72 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, ποσότητα που αντιστοιχεί σε μιάμιση ημέρα κατανάλωσης στην Αθήνα. Η εφαρμογή του έκτακτου ειδικού τιμολογίου αφορά λογαριασμούς που θα εκδοθούν από την 1η Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει καταναλώσεις που θα γίνουν από την ημερομηνία αυτή και έπειτα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μέσω ΚΕΠ, για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Υπολογίζεται πως, μέσω του νέου κοινωνικού τιμολογίου, η ΕΥΔΑΠ θα δώσει δωρεάν νερό για έναν χρόνο σε περισσότερους από 111.000 πολίτες, δηλαδή σε 58.000 νοικοκυριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή