Το υπουργείο Εσωτερικών θα καλύψει τη μισθοδοσία της Περιφέρειας Αττικής

Το υπουργείο Εσωτερικών θα καλύψει τη μισθοδοσία της Περιφέρειας Αττικής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιστολή προς τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τούς ενημερώνει ότι… θα πληρωθούν τελικώς. Η αντιπαράθεση της Περιφέρειας Αττικής με το υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά στη μεταφορά των αντίστοιχων κονδυλίων στον β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τη μεταφορά της αρμοδιότητας της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών, έληξε, καθώς το υπουργείο συναίνεσε να παραχωρήσει τα χρήματα.

Ετσι η περιφερειάρχης αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας (στις 14/1), εντάσσοντας και το συγκεκριμένο κονδύλι, ώστε να προχωρήσει κανονικά η μισθοδοσία του προσωπικού που στο μεταξύ είχε μπλοκάρει. Ικανοποιημένος με την εξέλιξη εμφανίστηκε και ο πρόεδρος των περιφερειαρχών και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από την άλλη, στην επιστολή της προς τους εργαζομένους η περιφερειάρχης αναφέρει ότι «στη μάχη που δώσαμε δεν είχαμε δίπλα μας καμία από τις 12 περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες εν τω μεταξύ είχαν εγγράψει τα σχετικά κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους». Ταυτόχρονα, στελέχη της αυτοδιοίκησης μιλούν για αντιπαράθεση με προδιαγεγραμμένη κατάληξη.

Συγκεκριμένα, το θέμα τακτοποιήθηκε με τη δημιουργία νέου ειδικού κωδικού στον κρατικό προϋπολογισμό, στο σκέλος των εξόδων του υπουργείου Εσωτερικών, αποκλειστικά για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών. Οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων θα μεταφέρονται σε ακατάσχετο λογαριασμό της Περιφέρειας, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση οι οφειλές της αυτοδιοίκησης να μπλοκάρουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Στην επιστολή της προς τους υπαλλήλους της Περιφέρειας η κ. Ρένα Δούρου κάνει λόγο για εμμονή του υπουργείου Εσωτερικών να μην υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας, αναφορικά με τη μισθοδοσία τους, υπονομεύοντας την οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ β΄ βαθμού. Προσθέτει επίσης ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα για την άρση του αντιδημοκρατικού και αντι-αυτοδιοικητικού πλαισίου που θέτει ο «Καλλικράτης».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφερειάρχης εξαγγέλλει αγώνες για την αναμόρφωση του «Καλλικράτη», την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα ξεκινήσει διάλογο για αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή