Διεθνής διάκριση για ελληνική ταινία

Διεθνής διάκριση για ελληνική ταινία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του σε ένα συνοικιακό και παραδοσιακό παντοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας. Η ευγενέστατη πωλήτρια είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε παράλογη απαίτηση, φυσικά… με το αζημίωτο. Πόσο ασφαλές είναι τελικά ένα παντοπωλείο στο οποίο τα πάντα προσφέρονται ανεξέλεγκτα και σε αφθονία, χωρίς κανέναν περιορισμό;

Το εύρημα της ταινίας ήταν έξυπνο. Τι είναι άλλωστε το Ιντερνετ, αν όχι ένα «μπακάλικο», όπου όλα είναι διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού; Δεν είναι τυχαίο ότι το «Παντοπωλείο», η ταινία μικρού μήκους του Αλκη Σδούγκου σε παραγωγή της οργάνωσης Safer Internet Hellas, που μέσα από το χιούμορ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδίως των νέων ανθρώπων για την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, σαρώνει τα διεθνή βραβεία. Μόλις πρόσφατα, η ταινία αναδείχθηκε πρώτη στον διεθνή διαγωνισμό Miler που διοργάνωσε το Ιδρυμα Evens σε συνεργασία με το Ιδρυμα Modern Poland για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Η ταινία κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 23 εκπαιδευτικές πηγές, σε ανοιχτή ψηφοφορία που διήρκεσε από τις 2 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015. Η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine το 2014 έλαβε 3.435 καταγγελίες. Το 35% αφορούσε παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ το 20% παιδική πορνογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή