Αλλάζει ο τρόπος αναγνώρισης πτυχίων από κολέγια

Αλλάζει ο τρόπος αναγνώρισης πτυχίων από κολέγια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα καθυστέρηση στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων περίπου 3.000 αποφοίτων ελληνικών κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων προβαίνει το υπουργείο Παιδείας. Χθες προανήγγειλε αλλαγή στη διαδικασία αναγνώρισης, παρότι σχετικές αιτήσεις εκκρεμούν στα συρτάρια των υπηρεσιών του υπουργείου εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα οι πτυχιούχοι να μην μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους ή να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Ειδικότερα, υπό την πίεση των καταγγελιών που έχουν γίνει από πτυχιούχους στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον Συνήγορο του Πολίτη, χθες το υπουργείο ανακοίνωσε ότι προωθεί την έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του οποίου η αναγνώριση θα γίνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τα επαγγελματικά επιμελητήρια. Η συμμετοχή των επιμελητηρίων εκτιμάται ότι θα κάνει πιο αυστηρά τα φίλτρα χορήγησης επαγγελματικής αναγνώρισης. Εως τώρα αρμόδιο για την αξιολόγηση των αιτήσεων ήταν το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων. «Μετά την έκδοση του Π.Δ., το νέο όργανο θα εξετάσει όλους τους φακέλους σε διάστημα λίγων μηνών», υποστηρίζει η νυν ηγεσία του υπουργείου επικρίνοντας τις προηγούμενες για την καθυστέρηση.

«Ο λόγος που περιήλθαν οι πτυχιούχοι σε αυτή την ταλαιπωρία εστιάζεται σε σειρά άστοχων παρεμβάσεων και καταργήσεων διατάξεων το 2012, 2013 και 2014», λέει, προσθέτοντας ότι «η μονάδα η οποία έφερε την ευθύνη για τη διοικητική και γραμματειακή στήριξη του συμβουλίου καταργήθηκε με τον νέο οργανισμό του υπουργείου και η λειτουργία του ΣΑΕΠ σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2014». Εκτοτε βέβαια δεν προχώρησε τίποτα και ο αριθμός των αιτήσεων διογκώθηκε, αλλά η θητεία Μπαλτά-Κουράκη μάλλον έχει διαγραφεί από τον κ. Νίκο Φίλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή