Ξεκίνησαν οι πρώτες κλήσεις για τη λίστα Μπόργιανς

Ξεκίνησαν οι πρώτες κλήσεις για τη λίστα Μπόργιανς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεστάλησαν τα πρώτα «ραβασάκια» σε 30 φορολογούμενους, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στη λίστα Μπόργιανς. Από τους ανωτέρω, οι 14 εξ αυτών, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αποδέχτηκαν τις κλήσεις και δεσμεύτηκαν να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, ώστε να καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους και τα πρόστιμα. Βέβαια, οι 14 φορολογούμενοι ενδεχομένως να περιμένουν και τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, προκειμένου να γλιτώσουν τα υπέρογκα πρόστιμα και τις ποινικές διώξεις. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο εάν ο νόμος θα επιτρέπει όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα και βρίσκονται στη λίστα Μπόργιανς ή σε άλλη λίστα να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή. Εννέα από τριάντα επιφυλάχθηκαν για να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα δικαιολογούν, όπως υποστηρίζουν, τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, ενώ 7 φορολογούμενοι δεν απάντησαν στην πρόσκληση που τους εστάλη από τις φορολογικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, νέο οργανόγραμμα και επιχειρησιακό σχέδιο με βάση το οποίο θα διενεργηθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνου Χρήστου. Ο νέος ειδικός γραμματέας τόνισε στις δηλώσεις του ότι στόχος είναι να ξαναγίνει το ΣΔΟΕ ο πλέον ισχυρός ελεγκτικός βραχίονας, προαναγγέλλοντας έτσι εντατικοποίηση των ελέγχων στους τομείς αρμοδιότητάς του.

Ο Κωνσταντίνος Χρήστου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος και δικηγόρος πολιτικής αγωγής για την έρευνα, αποκάλυψη και υποβολή μηνυτήριων αναφορών σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή