ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Δωρεές 2,24 εκατ. ευρώ σε Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια

idryma-stayros-niarchos-dorees-2-24-ekat-eyro-se-ygeia-kai-koinoniki-pronoia-2119081

Νέο κύκλο δωρεών, ύψους 2,24 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των υπηρεσιών και δομών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ενέκρινε πρόσφατα το Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι νέες δωρεές αφορούν στην παροχή ιατρικών αναλώσιμων σε πέντε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αγορά εξοπλισμού για το Τμήμα Κυτταρολογίας του Ογκολογικού νοσοκομείου Αγιος Σάββας, πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας ασθενών «Νικολούδειο Γ.» του Ασκληπιείου Βούλας, αγορά διαγνωστικού εξοπλισμού στο Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού και υποστήριξη του προγράμματος «Κατ’ οίκον Βοηθείας» για ηλικιωμένους με άνοια και οικονομικά προβλήματα, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας, οικονομική στήριξη θα λάβουν τα Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας, το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» και η νέα οργάνωση «το Μεγάλο μας Σπίτι». Ο νέος κύκλος δωρεών αποτελεί μέρος της Δεύτερης Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ενάντι στην Κρίση, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα.