Κατάληψη «Ρουβίκωνα» στο Επιμελητήριο

Κατάληψη «Ρουβίκωνα» στο Επιμελητήριο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στα γραφεία του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Νέα Ερυθραία έκαναν χθες τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Δέκα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο της οδού Κώστα Βάρναλη και ανάρτησαν πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Κούρδους αγωνιστές. Σε κείμενο-προκήρυξη που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέφεραν, μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, θέλοντας να επισημάνουμε ότι οι μεγαλοαστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, μια χαρά κάνουν business, ενώ τα κράτη ποτίζουν τους λαούς τους με μίσος και εθνικισμό, ώστε να μπορούν να τους ελέγχουν. Αλληλεγγύη στον κουρδικό και τούρκικο λαό που αγωνίζονται», καταλήγει το εκτενές κείμενο.

Μία ακόμα κατάληψη έγινε χθες το μεσημέρι σε παράρτημα του υπουργείου Εργασίας στην οδό Κοραή 4. Περίπου 40 άτομα της αναρχικής ομάδας «Attack» εισέβαλαν στο κτίριο, όπου έγραψαν συνθήματα και ανάρτησαν πανό. Ενα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων είχε γίνει το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλου στα Εξάρχεια. Ομάδα 10-15 ατόμων μπήκε στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 9-11 και προκάλεσε φθορές στο γραφείο που βρίσκεται στον τρίτο όροφο. Τη στιγμή της επίθεσης στο γραφείο βρίσκονταν η σύζυγος του υφυπουργού και οι συνεργάτες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή