Κλειστά τα οινοποιεία, λόγω ΕΦΚ

Κλειστά τα οινοποιεία, λόγω ΕΦΚ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά παρέμειναν χθες τα οινοποιεία όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί. Οι οργανώσεις του κλάδου (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) ανάρτησαν μαύρες σημαίες στις εισόδους των κτιρίων τους επισημαίνοντας ότι η επιβολή του ΕΦΚ θα σημάνει τον αφανισμό του κλάδου. Αντιπροσωπεία του κλάδου, με επικεφαλής τους προέδρους των τριών οργανώσεων, είχε προγραμματίσει τη μετάβασή της στη Βουλή για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας σε κυβέρνηση και κόμματα.

Παράλληλα, οι ενώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, ενώ ζητούν αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου έως ότου διεξαχθεί η συζήτηση. «Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που υπερσύγχρονες επιχειρήσεις όπως τα οινοποιεία, ταυτόσημες με την ύπαρξη και την ανάδειξη του κρασιού, ενός εκ των βασικών ελληνικών προϊόντων με μοναδική ιστορική διαδρομή και συμβολή στην οικονομία, εξαναγκάζονται ουσιαστικά, από μια παράλογη και άδικη απόφαση της Πολιτείας, να προβούν σε μια τέτοια δραματική διαμαρτυρία», αναφέρουν στελέχη του κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή