Αλλοι επτά νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο

Αλλοι επτά νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χθεσινή δημόσια δήλωσή του, μετά τη γνωστοποίηση του ευρωπαϊκού τελεσίγραφου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναγνώρισε ότι τα hotspots «δεν έχουν προχωρήσει όπως έπρεπε να προχωρήσουν» και δεσμεύθηκε ότι θα είναι έτοιμα μέσα με τέλη Φλεβάρη και λειτουργικά στις αρχές Μαρτίου. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, άφησε αιχμές και για τη στάση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, κατηγορώντας τον ότι «δίνει λιγότερο απ’ ό,τι του ζητάμε». Ο κ. Καμμένος, σε εκπομπή του MEGA, σήκωσε το γάντι ανταπαντώντας ότι «επίσημα οι Ενοπλες Δυνάμεις ουδέποτε εμπλακήκαμε, όταν μας ζητήθηκε δώσαμε όλες τις λύσεις». Συνάντηση με τον κ. Μουζάλα θα έχει την 1/2 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης. «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να δώσει λαβή σε διάφορους κακόβουλους, με το να μην είναι συνεπής σε αυτά τα οποία είχε πει ότι θα κάνει», δήλωσε χθες σχετικά ο υπουργός.

Στο μεταξύ, επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, 2,5 ναυτικά μίλια Β-ΒΔ του ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, ύστερα από βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν. Χθες το πρωί εντοπίστηκε από το Λιμενικό στις ακτές της Κω άνδρας ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε στη συγκεκριμένη λέμβο μαζί με άλλα άτομα. Aμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσσας, με τη συμμετοχή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, δύο σκαφών του Frontex, ενός ελικοπτέρου Super Puma και ενός σκάφους της ελληνικής ομάδας διάσωσης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων οι σοροί δύο μικρών παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού 12 μηνών), τριών ανδρών και μιας γυναίκας που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Η τουρκική ακτοφυλακή περισυνέλεξε τη σορό μιας γυναίκας, ενώ κατάφερε να διασώσει μία γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας.

Την ίδια στιγμή, «ασφυξία» είχε προκληθεί και πάλι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, καθώς οι Αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν και πάλι από χθες το μεσημέρι το σημείο διέλευσης των προσφύγων, με την αιτιολογία ότι έχει «μπλοκάρει» το αντίστοιχο σημείο στη Σερβία. Ηδη στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται 1.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι περίπου σε βενζινάδικο όπου τους αποβιβάζουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή