Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Βασίλης Καζάκος

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Βασίλης Καζάκος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 90 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και αγωνιστής Βασίλης Καζάκος.

Ο Βασίλης Καζάκος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση, ενώ τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1958 στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΝΙΚΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΗΜΕΡΑ», «ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στο «ΒΗΜΑ» και στα «ΝΕΑ».

Ο Βασίλης Καζάκος υπήρξε ένας συνάδελφος με ακέραιο χαρακτήρα, ήπιος, ευγενικός και γλυκομίλητος. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για όλους τους συναδέλφους και ήταν πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί.

Άνθρωπος της προσφοράς, ταγμένος στους κοινωνικούς αγώνες, συμμετείχε στα κοινά και είχε στο ενεργητικό του πολλά χρόνια συνδικαλιστικής δράσης. Διετέλεσε επί μακρόν μέλος της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, ως μέλος Δ.Σ., Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος του ΤΥΠ και Πρόεδρος του Δ.Σ.. Προσέφερε τις υπηρεσίες του στους συναδέλφους και τον Οργανισμό, ενώ, έως το τέλος της ζωής του, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του «Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944» (Π.Σ.Δ.Α.Ε.Α. '41-'44).

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, τον αδελφό του Κυριάκο, επίσης δημοσιογράφο και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του «Π.Σ.Δ.Α.Ε.Α.'41-'44» και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος εργάστηκε σκληρά και χωρίς κομπορρημοσύνη υπέρ των συμφερόντων του κλάδου και των δημοσιογράφων. Η στωικότητα και η ευγένειά του θα μείνουν αξέχαστες στους συναδέλφους που είχαν την τύχη να τον συναναστραφούν.

Η κηδεία του Βασίλη Καζάκου θα γίνει αύριο, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στη 1 μ.μ. από το Ι.Π. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή