ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο άνδρας που ασέλγησε σε βάρος ανήλικης

elas-thumb-large--3-thumb-large-1

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 52χρονος ο οποίος παραδέχθηκε ότι ασέλγησε σε βάρος ενός δεκάχρονου κοριτσιού. «Συγνώμη είμαι ένας τέρας. Μετανιώνω. Τα ομολογώ όλα» είναι τα λόγια
του 52χρονου υπευθύνου του κυλικείου σε δημοτικό σχολείο του Γέρακα, κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού.

Εξω απο το κτίριο που απολογείτο o κατηγορούμενος, πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα .

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του με δήλωσή ο δικηγόρος της συζύγου του δράστη διαχώρισε πλήρως τη θέση της. Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου της Στ. Μόμιτσα.

«Σχετικά με την υπόθεση της αποπλάνησης ανηλίκων η οποία συγκλονίζει αυτές τις ημέρες την κοινή γνώμη και ως πληρεξούσιος δικηγόρος της εν διαστάσει συζύγου του δράστη, θα θέλαμε να δηλώσουμε την οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό μας για τις πράξεις που του καταλογίζονται και έχει ήδη αποδεχτεί. Η εν διαστάσει σύζυγος του δηλώνει συγκλονισμένη για τις πράξεις του δράστη οι οποίες εξέθεσαν την ίδια και την ανήλικη κόρη της στο Πανελλήνιο. Δεν πρέπει ωστόσο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η απαξία των πράξεων του δράστη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον και αποτελούν την εν διαστάσει σύζυγό του και το μόλις 10 ετών τέκνο τους, το οποίο μαζί με την μάνα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται ήδη από παιδοψυχολόγο.

Η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη τον έχει ήδη αποκηρύξει και δεν θέλει ούτε επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το άτομό του και την πορεία της υπόθεσής του. Έμπρακτη απόδειξη αυτού αποτελεί και η επιθυμία της να κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου και ανάθεσης της επιμέλειας της δεκάχρονης κόρης της στην ίδια. Αυτή εξάλλου είναι και αποτελεί το μόνο και κύριο μέλημά της καθώς θα πρέπει να φροντίσει για την αποκατάσταση της ψυχολογικής της ισορροπίας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πράξεις του ίδιου της του «πατέρα», καθώς και να της διασφαλίσει ένα μέλλον αδιατάρακτο, χωρίς κοινωνικούς στιγματισμούς για πράξεις για τις οποίες δεν έχει και δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη.