Συνεχείς αποκλεισμοί εθνικών οδών

Συνεχείς αποκλεισμοί εθνικών οδών

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαμαρτυρίες των αγροτών, που προχωρούν ακόμα και σε πολύωρους αποκλεισμούς τμημάτων των εθνικών οδών. Ταυτόχρονα, «θερμή υποδοχή» ετοιμάζεται σήμερα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica. Πλάι στους αγρότες συντάσσονται οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, ενώ σήμερα στον Θερμαϊκό δένουν τα καΐκια τους οι παράκτιοι αλιείς, από Μουδανιά μέχρι και Κατερίνη.

Από τα μπλόκα στη Μακεδονία ξεχωρίζει αυτό στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας, το οποίο έχει κλείσει από χθες στις δώδεκα το μεσημέρι και παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξει. Παραμένουν τα τρία μπλόκα στον νομό Δράμας: διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, το τελωνείο Εξοχής, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ, στο Δερβένι και στα Βασιλικά. Χθες στήθηκε και μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», ενώ έχει στηθεί μπλόκο προς τον αερολιμένα «Μακεδονία», που έκλεισε χθες για μία ώρα τον δρόμο. Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία στον κόμβο των Κερδυλλίων από 800 τρακτέρ, ενώ ξεκινούν αποκλεισμοί και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα –άνω των 700 τρακτέρ– στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στο 1ο χιλιόμετρο Πολυγύρου Θεσσαλονίκης, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 80 μελισσοκόμοι. Στα διόδια των Μαλγάρων υπάρχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ, τα οποία μπλόκαραν τον δρόμο χθες το απόγευμα. Στις κινητοποιήσεις εισέρχονται πιο δυναμικά οι αγρότες από Καστοριά και Φλώρινα, που αποκλείουν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.

Κλειστά έμειναν τα Τέμπη, όπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη από τρακτέρ, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Στον νομό Πιερίας έχουν σχηματιστεί μπλόκα σε Αιγίνιο και Κατερίνη, με περίπου 700 τρακτέρ. Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία υπάρχει μπλόκο δυναμικότητας 400 τρακτέρ, τα οποία προχωρούν σε ημίωρους αποκλεισμούς. Στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας Θεσσαλονίκης-Βέροιας, άλλο μπλόκο υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ.

Αποκλεισμένη βρέθηκε η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα, καθώς χθες στις 11 το πρωί αγρότες έκλεισαν την παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, ενώ η νέα Ε.Ο. στον Ισθμό παραμένει επ’ αόριστον κλειστή από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, η παλαιά Ε.Ο. θα ανοίγει και θα κλείνει. Αποκλεισμοί που έληξαν πραγματοποιήθηκαν στους κόμβους του Ασπροχώματος και του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης στα διόδια Νεστάνης. Στην Αχαΐα, αγρότες παραμένουν στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και στην Ε.Ο. Πατρών-Τρίπολης στο Σταυροδρόμι. Στην Ηλεία, τρακτέρ έχουν παραταχθεί στους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου.

Την Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό, έχουν αποκλείσει αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Τρακτέρ παραμένουν στη γέφυρα του Ευήνου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου, στον Αγιο Νικόλαο και στην Κανδήλα Βόνιτσας. Κινητοποιήσεις, τέλος, πραγματοποιούν οι αγρότες της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή