Στάση εργασίας εργαζομένων στο ΙΚΑ

Στάση εργασίας εργαζομένων στο ΙΚΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόβα τζενεράλε για τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου είναι η σημερινή μέρα που χαρακτηρίζεται από ένα «πλούσιο» πρόγραμμα κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία τους, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή στις 6 π.μ. Σε απεργία είναι έως και αύριο και οι συμβολαιογράφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων. Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου τους οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Χωρίς τη συμμετοχή των παραγωγών θα λειτουργήσουν και σήμερα οι λαϊκές αγορές, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Κατάληψη στα δημαρχεία όλης της χώρας από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. επιχειρούν σήμερα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις κινητοποιήσεις κατά των προτεινόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό. Χωρίς ειδησεογραφικές εκπομπές και τη συμμετοχή δημοσιογράφων θα κυλήσει σήμερα το πρόγραμμα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ενώ αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καλέσει τους γιατρούς να απέχουν σήμερα και αύριο από επιτροπές (πλην ΑΜΕΑ) και να μην εκδίδουν γνωματεύσεις και πιστοποιητικά. Την 1η και την 3η Φεβρουαρίου οι γιατροί δεν θα γράφουν ηλεκτρονικές συνταγές.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ της 4ης Φεβρουαρίου αποφάσισαν χθες οι επιστημονικοί φορείς και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, γιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, κτηνιάτρων, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων, μηχανικών, χημικών, φοροτεχνικών, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Εως και χθες συμμετοχή στη γενική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης είχαν δηλώσει, μεταξύ άλλων, οι ναυτεργάτες, οι οδηγοί ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι πωλητές λαϊκών αγορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή