Πορεία διαμαρτυρίας για το κατέβασμα της «Ισορροπίας του Nash»

Πορεία διαμαρτυρίας για το κατέβασμα της «Ισορροπίας του Nash»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν την Παρασκευή πορεία διαμαρτυρίας στην οδό Πανεπιστημίου , με αφορμή το κατέβασμα της παράστασης  «Ισορροπία του Nash», με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Μέλη του σωματείου των ηθοποιών κρατώντας πανό «Δε θα νικήσει ο φόβος» κατευθύνθηκαν προς το θέατρο Ρεξ , οπού στεγάζεται η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στη ματαίωση της παράστασης.

Οπώς ανακοινώθηκε η διαμαρτυρία θα επαναληφθεί την Κυριακή, στις 8,  έξω από το θέατρο Ρεξ προκείμενου να ασκηθούν πιέσεις για την πραγματοποίηση της τελευταίας παράστασης που ήταν προγραμματισμένη για την ημέρα εκείνη.

Η παράσταση  «Ισορροπία του Nash», σκηνοθέτης της οποίας,  είναι η Πηγή Δημητρακοπούλου, πήρε αποσπάσματα από το βιβλίο του  Σάββα Ξηρού, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου και δίχασε το θεατρικό κοινό ενώ η αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ενώ η τέχνη δεν θα έπρεπε να λογοκρίνεται, ενωνόμαστε με το κίνημα ''Ως Εδώ'' θέτοντας το ερώτημα αν το δημόσιο θα έπρεπε να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη».

Μετά την κατακραυγή, το Δ.Σ. και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός αποφάσισαν να σταματήσει η παρουσίαση των τεσσάρων παραστάσεων που απέμεναν για την ολοκλήρωση του έργου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η παράσταση ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο, έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση». Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι παραστάσεις του έργου σταματούν καθώς «η συνέχισή τους θα καλλιεργούσε τη στρεβλή εντύπωση ότι το Εθνικό Θέατρο αντί να προβάλει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και το γόνιμο προβληματισμό, στηρίζει εγκληματίες για πάντα καταδικασμένους στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή