Προφυλακιστέοι οι τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης

Προφυλακιστέοι οι τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με ισλαμιστές τρομοκράτες.

Απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για τουρισμό, αποκηρύξαν την τρομοκρατία και δήλωσαν ότι πιστεύουν στο ειρηνικό ισλάμ.

Οπως δήλωσε στην «Κ» η συνήγορος των δύο κατηγορουμένων (του 29χρονου Mirsad Bektasevic και του κατά 9 χρόνια νεαρότερου συγκατηγορουμένου του) κ. Μένια Πολυχρόνη, ο βοσνιακής καταγωγής Bektasevic ή Maximus ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι πραγματοποιούσε ταξίδι διακοπών στην Ελλάδα μαζί με τον 20χρονο συγκατηγορούμενό του (κατάγεται από την Υεμένη), ενώ αρνήθηκε ότι έχει επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα στο παρελθόν.

Οι δύο νεαροί ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Αθήνα, μέσω Κοπεγχάγης, την 21η Ιανουαρίου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους είχαν τελικό προορισμό το χωριό Πέπλος, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή