40 εκατ. ευρώ επιπλέον στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

40 εκατ. ευρώ επιπλέον στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον 40 εκατ. για τη ναυπήγηση δύο πυραυλακάτων (6 και 7) θα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Για το πρόγραμμα πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη δαπανηθεί περί τα 280 εκατ. ευρώ, και τα επιπλέον 40, βάσει της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, αφορούν 22 εκατ. σε αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και περί τα 17 για τα υλικά που απαιτούνται. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) χρειάζεται αυτά τα πλοία, και οι επιλογές ήταν είτε να εκταμιευθούν κάποια χρήματα ακόμα είτε τα 280 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη δαπανηθεί να χαθούν. Ο κ. Γιακουμάκης επισήμανε ότι τα χρήματα «δεν χαρίζονται», αλλά το Δημόσιο θα τα απαιτήσει από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα δαπανηθούν 250.000 ευρώ (έναντι περίπου 4 εκατ. στην αγορά) για την κατασκευή ενός προσομοιωτή διαρροής υδάτων αλλά και για κάποιες δευτερευούσης σημασίας εργασίες συντήρησης των σκαφών του Π.Ν. Ο κ. Γιακουμάκης εκτίμησε ότι εντός 12 μηνών θα είναι έτοιμο το πρώτο P-3 Orion, εκ των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας που το Π.Ν. απέκτησε με τη συνδρομή των ΗΠΑ. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αρχηγός ΓΕΝ περιέγραψε ως αρκετά ικανοποιητικό το ποσοστό διαθεσιμότητας των πλοίων του Στόλου, υπολογίζοντάς το περί το 75% των σκαφών του Π.Ν. Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την τελευταία άσκηση «Αστραπή», όπου στο Αιγαίο έπλευσαν περί τα 70 πολεμικά σκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή