ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ναι» στην ιδιωτικοποίηση του Αστέρα από τον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

29s20asteras1-thumb-large

O δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα στηρίξει το σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη μετά από σχετική παρουσίαση που πραγματοποίησαν ΤΑΙΠΕΔ και Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα το ψήφισμα αναφέρει πως το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει την παρουσίαση της μελέτης αξιοποίησης της έκτασης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου πλήρη και «δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εφόσον τηρηθούν όλες οι περιβαλλοντικές και λοιπές ρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν και περιέχονται στο προτεινόμενο ΕΣΧΑΔΑ, θα στηρίξει το σχέδιο αξιοποίησης».

Πιθανή παρέκκλιση από τα ανωτέρω, θα σημαίνει πάντως, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν την απόλυτη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής, με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Η εξέλιξη έρχεται αφού την Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η μελέτη αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, παρουσία του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, του βοηθού Γενικού Διευθυντή του τμήματος ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργου Φράγκου, της συμβούλου σε πολεοδομικά θέματα της Εθνικής Τράπεζας, Παρασκευής Μπάτσου, του Μελετητή, Αρχιτέκτονα – Μηχανικού, Σπύρου Τσαγκαράτου, του μελετητή Περιβαλλοντολόγου – Δασολόγου, Νικόλαου Χλύκα και του νομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνου Καρατσώλη.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δόθηκε ο λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε εκπροσώπους φορέων της πόλης, να θέσουν ερωτήματα στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και να αναπτύξουν τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους και ακολούθησε διάλογος γύρω από το θέμα. Μετά το τέλος της συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία (22 θετικές και μία αρνητική ψήφο), υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου να στηρίξει την αξιοποίηση.