ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κων. Δεσποτόπουλο

despotopouloskideia

Σε κλίμα συγκίνησης, ο πνευματικός κόσμος της χώρας, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτισαν σήμερα τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος και Ιωάννης Γρίβας, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής 'Αννα Ψαρούδα Μπενάκη και Δημήτρης Σιούφας, η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, οι ακαδημαϊκοί Μιχάλης Σταθόπουλος και Γρηγόρης Σκαλκέας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών τον αποχαιρέτισαν ο πρόεδρός της, Θανάσης Βαλτινός και ο καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου είπε: «η Ακαδημία Αθηνών πενθεί και μαζί της πενθεί ο πνευματικός κόσμος της χώρας αλλά και η ελληνική κοινωνία που θα στερηθεί τον νηφάλιο, σοφό λόγο του».

Επίσης διαβάστηκε το ιδιόχειρο βιογραφικό του, το οποίο είχε παραδώσει ο ίδιος στο Δήμο Βύρωνα στα 100ά του γενέθλια.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Ελπίδα, οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου, η Διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, η Ένωση Σμυρναίων, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Προαγωγής Ανθρωπιστικής Παιδείας κ.α

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1913 και έφυγε πλήρης ημερών την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου παραμονή των γενεθλίων του.