ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχι» Διαμαντοπούλου σε Γαβρόγλου για Εθνικό Διάλογο

d

Η πρώην υπουργός Παιδείας, κ. Αννα Διαμαντοπούλου αρνείται να συμμετάσχει στην παρωδία διαλόγου, όπως αναφέρει η ίδια απαντώντας στην πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Κώστα Γαβρόγλου.

Στην επιστολή της, που προ ολίγου εστάλη στον κ. Γαβρόγλου, η κ. Διαμαντοπούλου σχολιάζει σκωπτικά την αναφορά του (στο κείμενο της πρόσκλησης) ότι «η συνεδρίαση έχει ως αντικείμενο να διατυπωθούν τα προβλήματα και να διαμορφωθούν λύσεις».

«Οι προσωπικές μου θέσεις είναι γνωστό ότι δεν βρίσκονται πλέον σε επίπεδο προβληματισμού και αναζητήσεων. Οι προβληματισμοί και οι αναζητήσεις μου μαζί με σημαντικούς συνεργάτες πολιτικούς, εκπαιδευτικούς και τεχνοκράτες προηγήθηκαν και συχνά ανακαθορίστηκαν μετά από εξαντλητικό διάλογο» λέει η κ. Διαμαντοπούλου.

«Στο επίκεντρο είχαν πάντα τα παιδιά μας και τι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει ένα αναβαθμισμένο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και ό,τι αυτό εμπεριέχει, στις νέες γενιές και την προοπτική της χώρας. Έτσι κατέληξαν σε ολοκληρωμένες θέσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν στη συνέχεια σε πέντε νόμους και τρία νομοσχέδια, που όλα είχαν περάσει από το βάσανο των διακομματικών συνεργασιών και μεγάλων συναινέσεων και αποτελούσαν ένα ενιαίο και αλληλοσυμπληρούμενο σύνολο».

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει στην επιστολή της ότι «η σημερινή κυβέρνηση ενώ εξαγγέλλει "εθνικό διάλογο", προωθεί συνεχώς καίριες ανατροπές του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, οι περισσότερες με την ευθέως αντισυνταγματική διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αλήθεια ποια "εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη" επιβάλλει αυτή την επιλογή; Αντιλαμβάνεσθε ότι με τέτοιες προϋποθέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διάλογος, παρά μόνο ως πρόσχημα».

Επισυνάπτεται ολόκληρο το υπόμνημα της κας Διαμαντοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/