Επιστροφή της ΔΕΛΤΑ ως ομάδα «Ομικρον»

Επιστροφή της ΔΕΛΤΑ ως ομάδα «Ομικρον»

59" χρόνος ανάγνωσης

Σε μερική επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, η οποία καταργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, προχώρησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αιτία στάθηκαν οι αλλεπάλληλες, το τελευταίο διάστημα, καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 65 αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχαν ενσωματωθεί στα ΜΑΤ, αποφασίστηκε να συγκροτήσουν ομάδα με κωδική ονομασία «Ομικρον» και αποστολή να παράσχουν «κάλυψη» στη διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Σε συνάντηση που έγινε χθες στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή ανακοινώθηκε από τους επικεφαλής της υποδιεύθυνσης ότι οι 65 αστυνομικοί θα συγκροτήσουν τέσσερις ξεχωριστές ομάδες, καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από δέκα άτομα και πέντε δίκυκλα («παπάκια»). Θα φορούν στολή παρόμοια με αυτήν των αστυνομικών των ΜΑΤ και θα φέρουν την εξάρτυση που είχε προβλεφθεί για την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Δεν θα δρουν αυτόνομα, θα παίρνουν διαταγές από τον επικεφαλής της διμοιρίας και θα περιπολούν αποκλειστικά και μόνο σε ακτίνα μερικών δεκάδων μέτρων από τη διμοιρία και την κλούβα.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ καταργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε τότε αναφερθεί σε έλλειψη αποτελεσματικότητας και στην ανάγκη δημοκρατικού ελέγχου των δικυκλιστών της ομάδας.